Spankap

Uw spankap op maat van Wopereis Stefos Opslagsystemen

Een spankap is een op maat gemaakte afdekking voor een silo of tank. Door onze jarenlange ervaring, kunnen wij u adviseren over de beste afdekking die geschikt is voor uw opslag. Afmetingen, materialen en kleurtoepassingen kunnen op maat worden samengevoegd om tot het beste resultaat te komen. Ons enthousiasme en 30 jaar expertise krijgt u er gratis bij.

Een spankap voor vele doeleinden
Een spankap kan worden gebruikt voor heel wat verschillende mestopslagsystemen. Er kan worden gedacht aan silo’s voor mestopslag of (blus)water, maar ook voor opslagtoepassingen in de industrie. Een spankap is een vrijwel onderhoudsvrije afdektoepassing voor betonnen, stalen of houten silo’s. Het is voorzien van een betrouwbare en degelijke constructie zodat er voldoende bescherming wordt geboden tegen alle weersomstandigheden (zoals windstoten en zware sneeuwval). De door ons gebruikte materialen bieden uitstekende weerstand tegen vuil water, slib, mest en andere mogelijke invloeden. Tegelijk wordt met onze spankap een optimale reductie geboden tegen de uitstoot van broeikasgassen, o.a. methaan, lachgas (stikstofdioxide) en amoniakuitstoot.

Enkel de beste materialen zijn geschikt voor onze spankap
Om onze hoogwaardige kwaliteit te kunnen bieden en de lange gebruiksduur te kunnen garanderen, maken wij enkel gebruik van de beste materialen voor onze spankappen. Kwalitatief hoogstaand gewapende PVC folie. Voor de middenkolom maken we gebruik van hardhout, RVS of beton afhankelijk van de vraag van onze klant. Voor iedere silo wordt een spankap op maat gemaakt. U kan een keuze maken in de kleuren groen of grijs (beter bestand tegen zonlicht). Wij voorzien de Spankap van de nodige stalen volantbuizen in de zoom, voor de aansluiting met de silo. De hellingshoek (standaard 17°) kan in overleg worden vastgesteld. Dankzij het gebruik van enkel de beste materialen, krijgt u 10 jaar garantie bij keuze voor een gecertificeerde kap.

Wettelijke richtlijnen en certificaten
Bij uw keuze voor een leverancier van een afdekking, kan u beste alle kwalificaties en wettelijke bepalingen in het achterhoofd houden. Voor de veiligheid van u en uw omgeving, is de aanschaf van een goede afdekking (zowel spankap als drijfkleed) immers geen kwestie van de “laagste prijs”, maar de beste prijs voor de hoogste kwaliteit. Menselijk leed of een financiële kater bij (mest)ongevallen kunnen vermeden worden door het gebruik van de juiste materialen en technieken. Met onze spankappen kan u met een gerust hart iedere keuring, 1e keer na 10 jaar bij certificering, tegemoet zien van de bevoegde instanties. En u bent zelf verzekerd van een veilige werk- en woonomgeving. Onze afdekkingen zijn voorzien van een Kiwa Komo certificering. Zodra u een opdracht bij ons plaatst, zorgen wij bovendien ook voor de nodige formaliteiten, zoals (bouw)vergunningen. Het plaatsen en monteren gebeurt volgens de Euronorm en BRM richtlijnen en enkel met onze eigen gekwalificeerde medewerkers.

Alle toepassingen voor opslag en afdekkingen
U kan bij Wopereis Stefos Opslagsystemen niet alleen terecht voor spankappen. Wij adviseren u graag over beton- en staalsilo’s, foliesilos, binnenhoezen, en afdekkingen, zoals drijfkleden en anti alg kleden. Als specialist in mestopslag- en afdeksystemen bieden wij een uitgebreid aanbod, allemaal onder 1 dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor uw offerte op maat.